CPOZ – 2016

Cum ar fi fost dacă în liceu ai fi avut șansa să lucrezi o zi în același domeniu în care lucrezi acum? Ai mai fi ales aceeași cale?

Carieră pentru o zi a ofeit această șansă unui grup de elevi de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, jud. Vâlcea, România.CPOZ 2016

Când?
4-11 Septembrie 2016

Ce?
– Sesiune de informare despre instituțiile europene
– Seminar de redactare CV și scrisoare de motivație
– Vizită la Universitatea din Bruxelles
– Vizită Bruxelles: Atomium, Parlamentarium
– 1 zi petrecută la serviciu sub îndrumarea mentorilor
– Festivitate de decernare a diplomelor

Organizatori:
– Grasp Bruxelles
– Asociația Inițiativa alumni a liceului Constantin Brâncoveanu (IACOB)
– Licelul CONSTANTIN BRÂNCOVEANU – Horezu, județul Vâlcea

Asociația IACOB și GRASP Bruxelles vor să ofere șansa unor tineri merituoși dar cu posibilități materiale modeste să participe la un program de mentorat profesional. Elevii vor avea șansa să petreacă 1 zi de muncă sub supravegherea unui mentor, dar și să viziteze instituțiile europene și Universitatea din Bruxelles.
Scopul urmărit este de a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine care sunt calitățile și competențele de care vor avea nevoie în carieră și cum pot lua o decizie informată privind oportunitățile pe care le au în continuarea studiilor.

Proiectul se desfășoară cu implicarea Ambasadei României la Bruxelles, Institutului Cultural Român, Directoratului General pentru Politica Regională din cadrul Comisiei Europene si a altor organizații internaționale.

O prezentare a proiectului „Carieră pentru 1 zi” precum și a edițiilor anterioare găsiți aici.